Home  > Over otterlo

Over Otterlo

Otterlo is een prachtig gelegen flank-esdorp, met een dorps karakter, te midden van een afwisselend buitengebied op de overgang van het open engenlandschap en het meer besloten bos- heide- en stuifzandgebied. In 2005 vierde het dorp haar 1150 jarig bestaan.

In Otterlo zijn gevestigd het Kröller-Müller Museum in het Nationale Park De Hoge Veluwe en Het Nederlands Tegelmuseum twee culturele recreatieve attracties van topformaat. De bijzondere ligging op de Veluwe heeft bovendien geleid tot een grote hoeveelheid recreatieve voorzieningen in en om Otterlo, in de vorm van recreatieterreinen, recreatieve voorzieningen, horecagelegenheden en uitstekende restaurants. En dat in samenhang met een goed functionerende kern Otterlo, waar winkels maatschappelijke voorzieningen en sportfaciliteiten beschikbaar zijn.

Vanuit Otterlo zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgezet, maar voor de liefhebbers zijn er nog veel meer mogelijkheden om recreatief de vrije woensdag door te brengen. Op www.otterlo.nl vindt u meer informatie.